Προς τον εργαζόμενο λαό : Τα παιδιά σας πολέμησαν στα βουνά για λευτεριά

0 1.662
image_pdf

Προς τον εργαζόμενο λαό

Τα παιδιά σας πολέμησαν στα βουνά για λευτεριά


Ο αγώνας εναντία στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τα σκυλιά του θα δοθεί μονό με ανταρτικό πόλεμο. Η εξουσία των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους θα ανατραπεί με ενεργό αγώνα. Η χωρά μας μπορεί να αποδεσμευτεί από την ιμπεριαλιστική δέσμευση, από την ανεργία, τη φτώχεια, τους αδίκους πολέμους και τις εισβολές μονό με ένοπλη πάλη. Για να γίνει αυτό δυνατό πρέπει να οργανωθεί και να πραγματοποιηθεί, στη βάση της πολιτικοποιημένης στρατιωτικής στρατηγικής στην ύπαιθρο και στις πόλεις. Να ενωθεί η ένοπλη και η οργανωτική μας δύναμη με την επαναστατική προοπτική του εργαζομένου λαού μας. Εμείς, με αυτή την αποφασιστικότητα μπήκαμε σε αυτό δρόμο. Η ελευθεριά, η δημοκρατία και ο σοσιαλισμός θα κατακτηθούν με αποφασιστικότητα και βούληση που στοχεύει σε αυτό το δρόμο.

Και σήμερα, ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, ο δικτάτορας της ολιγαρχίας Ερντογάν και ηγέτης των συμμοριών ΕΣΣ (Ελεύθερο Συριακό Στρατό) πραγματοποιούν μια εκστρατεία εναντία στις αντάρτικες περιοχές. Ο σκοπός της εκστρατείας συγκεκριμένα είναι η διάλυση του αντάρτικου, που είναι η ελπίδα και το μέλλον του κουρδικού λαού. Σε περίπτωση που δεν το καταφέρουν αυτό, με την αποδυνάμωση του αντάρτικου, θέλουν να επιβάλουν στον κουρδικό λαό στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν το βρώμικο σχέδιο τους. Η εισβολή έχει στόχο να δημιουργηθεί μια “ασφαλή ζώνη” στην περιοχή που αρχίζει από τα σύνορα της Παλαιστίνης μέχρι την Συρία και από την Συρία μέχρι το Σιγκαλ, έτσι ώστε, να δημιουργηθούν εχθροπραξίες μεταξύ των λαών της Μέσης Ανατολής και να θεμελιωθεί η ηγεμονία τους στην Μεσόγειο. Αυτό είναι το κρυφό σχέδιο.

Είμαστε εμπόδιο απέναντι στο κρυφό σχέδιο του μπλόκου των άγγλο-σιωνιστών και του ΝΑΤΟ. Γι αυτό το λόγο επιτίθενται ανελέητα στα παιδιά του λαού που αντιστέκονται στα βουνά και στις πόλεις για την ελευθεριά των εργατών και του εργαζομένου λαού. Τα παιδιά του λαού που έχουν σπρωχθεί στην φτώχεια και την ανεργία, που δεν θα επιλέξουν να είναι κομμάτι ενός αποικιακού πολέμου, ενός πολέμου εισβολής, σίγουρα θα ενταχθούν στο αντάρτικο, που συμβολίζει την ελευθερία, την ελπίδα και το μέλλον. Οι πατριώτες του εργατικού και εργαζόμενου λαού σίγουρα θα ενταχθούν στις γραμμές του απελευθερωτικού μετώπου των λαών της Τουρκιάς. Τα λαϊκά παιδιά που δεν έχουν άλλη επιλογή θα επιτεθούν στον τουρκικό στρατό, δηλαδή τον προστάτη της εξουσίας και του κεφαλαίου, τον εχθρό των εργατών και του εργαζομένου λαού. Σίγουρα για να οικοδομήσουν τον στρατο του δίκαιου και νόμιμου πόλεμου θα βγουν στα βουνά.

Το 2013 γίναμε μάρτυρες των επαναστατικών δυνατοτήτων της εργατικής τάξης και του λαού της Τουρκιάς, με την εξέγερση του Γκεζί , το 2014 της επίθεσης του Ερντογάν του συμπροέδρου του σχεδίου για μεγάλη Μέση Ανατολή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και ηγέτη των συμμοριών ΕΣΣ-ΙΣΙΣ και την αντίσταση στο Κομπανί. Το 2018 γίναμε πάλι μάρτυρες και συμμετείχαμε στην ηρωική αντίσταση των εργαζομένων λαών της Τουρκιάς και της Συρίας ενάντια στην εισβολή του τούρκικου κράτους, μέλους του ΝΑΤΟ στο Αφρίν. Εντωμεταξύ στις 20 Ιούλιου 2015, στην γραμμή του κόμματος-μετώπου ως το ανώτερο επίπεδο μορφή πολίτικης πάλης κάναμε τα πρώτα βήματα για το ανταρτικό. Το πραγματοποιήσαμε με τα «παιδιά» λαού. Στις συνθήκες της χώρας μας ο μοναδικός δρόμος για την απελευθέρωση του λαού μας ήταν το ανταρτικό. Όμως μπορούσαμε να οργανώσουμε πρακτικά την βούληση αυτή; Είχαμε αμφιβολίες και ανησυχίες αν θα τα καταφέρουμε. Ζήσαμε την αντιπαράθεση της θεωρίας και της πρακτικής έντονα στο πόλεμο εναντία στον ΙΣΙΣ και με βάση την εμπειρία καταλήξαμε στην απόφαση.Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Γιατί,στη ιστορική ανάδρομη της THKP-C/MLSPB(Απελευθερωτικό Κόμμα-Κίνημα του Τουρκικού Λαού/Μαρξιστική-Λενινιστική Ένοπλη Προπαγανδιστική Ομάδα) δεν δώσαμε αδιάκοπη μάχη στην πολιτική γραμμή της PASS και αυτό ήταν μειονέκτημα για μας. Από την άλλη μεριά, οι σύντροφοι που ανέλαβαν το καθήκον αυτό ήταν «τα παιδιά» του εργαζομένου λαού και αυτό ήταν πλεονέκτημα για μας. Παρά τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα η ανταρτική ομάδα στις 20 Ιούλιου 2015 μετακινήθηκε στις ανταρτικές περιοχές. Δυστυχώς, στις 24 Ιούλιου ήρθαμε αντιμέτωποι με την «πραγματικότητα» του εχθρού και από τότε είμαστε σε μια αδιάκοπη μάχη. Ο στόχος του εχθρού δεν είναι μονό να εξαφανίσει το ανταρτικό ταυτόχρονα θέλει να εξαντλήσει την βούληση και την πίστη του ώστε να παραδοθεί εντελώς. Σκοπεύει να εξαφανίσει την άποψη της αναγκαιότητας της ένοπλης πάλης και του αντάρτικου για την τελική απελευθέρωση των λαϊκών μαζών. Για να πετύχει τον σκοπό του, εκμεταλλεύεται όλες τις τεχνολογικές και τεχνικές δυνατότητες που διαθέτει, με τις κάμερες παρακολούθησης και ιδιαίτερα με τους χαφιέδες, συνεχίζει την επίθεση σε εμάς και σε όλες τις επαναστατικές δυνάμεις στις πόλεις και στα βουνά.

Εμείς, ως THKP-C/MLSPB από τότε μέχρι και σήμερα είμαστε στην πρώτη γραμμή της ένοπλης πάλης και του αντάρτικου. Οι σύντροφοι που διαμορφώθηκαν σε αυτή την βάση, οι αντάρτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου πολέμησαν μαζί με τον συριακό λαό εναντία στην εισβολή του νατοϊκού στρατού, εναντία στο φασισμό και ιμπεριαλισμό. Στο πόλεμο αυτό έπεσε νεκρός ο σύντροφος Ramazan. Μελή της ανταρτικής ομάδας (Tamer Kasabalı) Fırat Yıldırım, (Mahir Ernesto) Muhammed Tiril, (Çayan Kızılbaş) Umut Özsepet και στέλεχος του κόμματος, ηγετικό στέλεχος του αντάρτικου ο σύντροφος (Alper Koçer Çakas) Fırat Çaplık, πέσαν στο χωμα στην επίθεση, ειβολή του φασιστικού τούρκικου κράτους στις αμυνόμενες αντάρτικες περιοχές Μέδια.

«Οι πεσόντες, δεν θα ξεχασθούν, θα είναι στην κάρδια και στην μνήμη του εργαζομένου λαού ως σύμβολα της επανάστασης. Κάθε αντάρτης που πέφτει στο χώμα θα είναι αιτία της επαναστατικής καταιγίδας».

Στην ιστορική περίοδο που περνάμε, στην γεωγραφική περιοχή και χώρα που ζούμε κανείς να μην έχει αυταπάτες περί ομαλότητας, ειρηνικής κατάκτησης της ελευθεριάς, δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Όλα θα κατακτηθούν με αίμα.

Καλούμε πρώτα αυτούς που έχουν βρεθεί στον πολιτικό χώρο του THKP-C/MLSPB, αυτούς που εκφράζονται και αισθάνονται κοντά στις απόψεις και τα αισθήματα του Κόμματος-Μετώπου τους οπαδούς, φίλους, όλες τις επαναστατικές δυνάμεις, να αγκαλιάσουν τον απελευθερωτικό αγώνα των παιδιών του εργαζόμενου λαού. Προσφέροντας όλες σας τις δυνατότητες , όπου και αν βρισκόσαστε, είτε μέσα είτε έξω από την χώρα, να υπερασπιστείτε τους μάρτυρες μας. Πολεμώντας θα τους τιμήσουμε! Ενάντια στον φασισμό και στον ιμπεριαλισμό να συσπειρωθούμε στις γραμμές του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου.

Εμείς, οι αντάρτες του THKP-C/MLSPB, από βαθιά μοιραζόμαστε τον πόνο των οικογενειών των μαρτύρων και υποσχόμαστε στον εργαζόμενο λαό ότι, πρώτα, οι φασίστες Ερντογάν και Μπαχτσελή και όσοι έχουν ευθύνη θα βιώσουν τον ίδιο πόνο.

Κάτω ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός

Ζητώ ο αγώνας των λαών για απελευθέρωση

Πόλεμος μέχρι τέλους

THKP-C/MLPSB

9 Οκτώβριου 2019

image_pdf

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.